Kanel och proteasenzymer kan verka förebyggade och behandlande vid Alzheimers sjukdom (typ III-diabetes / typ 3-diabetes)

Forskare från Tel Aviv University rapporterar i tidsskriften PLoS ONE att kanel, som används som krydda i många kök, kan ha en avgörande roll i det förebyggande arbetet med Alzheimers sjukdom. Alzheimersär en sjukdom som ökar i exponentiell takt och som drabbar en av åtta personer över 65 år.

Sjukdomen är delvis ett resultat av metabola störningar i hjärnan och har även kallats för typ III-diabetes, eftersom det stör insulinnivåerna i hjärnvävnaden. Ett ämne i kanelens bark, som kallas för CEppt har påvisats hämma utvecklingen av sjukdomen, vilket även stöds av ovan nämnda studie.

Forskare från Zoologiska institutionen vid Tel Aviv University fann att extrakt från kanelbark hämmar de giftiga amyloida polypeptider, oligomerer och fibriller som återfinns i den plack som uppstår vid Alzheimers.  

Förutom att ämnet i kanel hämmade sjukdomsförloppet genom regression, konstaterade forskarna att extraktet kunde bryta upp det klassiska kluster av amyloida protein som annars samlas som plack. Detta tyder på att CEppt är bara är viktigt för att hämma utvecklingen av Alzheimers sjukdom utan även kan göra att sjukdomen går tillbaka.

Dock, så vill påpeka att liknande effekt kan erhållas genom tillskott av proteasenzymer, som bryter ner det plack som bildats i både kärl och hjärnan. Proteasenzymer städar och dammsuger kroppen på slagg och plackbildningar.

Källa: NaturalNews
www.kolhydrater.org
www.viktminskningstips.net
www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.friskabarn.se

www.ekologiskaval.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se