Jamie Oliver-lunch

Morgonens helt galna yriga schema är numera fullföljt och det är med LITE mera ro i kroppen som jag sitter på Scandic Malmen och inväntar dagens Jamie Oliver-lunch :-)


På vägen hit blev jag uppringd av en vän till mig som varit på semester på Rhodos. Hon skrattade och sa att hon hade deltagit i hotellets morgongympa och då med Pigga Barn-broderade kläder. Döm om hennes förvåning när passets träningsledare frågade om hon arbetade på Pigga Barn. Medan de började prata, så berättade han att han bott på Rhodos i flera år men hade hört talas om Pigga Barn. Även en annan dam i gruppen lade sig i samtalet och berättade att hon och hennes lilla dotter hade fått hjälp via sajterna… Såååå roligt kvitto på att mitt ”tänk” och urhårda arbete faktiskt sprids i världen!


Nu till dagens lunch… Jamie Oliver är i Sverige och det är nog säkerligen MÅNGA som känner till denna härliga eldsjäl som både vurmar för mat och barn. Kombinationen gör det till en utmärkt inspirationskälla för mig och mina kollegor och trots att jag varken ser på tv eller har idoler inom mediala världen, så är han en förebild på många vis. Framförallt så älskar jag den drivkraft han besitter och den målmedvetenhet som han representerar! Det är bara vinnarskallar som klarar att ändra känslan och kunskapen hos en hel befolkning, även om det har varit både upp- och nergångar i hans arbete!


Det är fascinerande att han har 3 barn, så många järn elden och så gott om härlig energi. Dessutom så är han superrolig och glad!


Anledningen till att han är i Sverige är att han är Scandic´s nya samarbetspartners. Han har anlitats för att göra barnmenyerna mer tilltalande och det passar superbra tillsammans med Scandic´s stora jobb inom ekologiska livsmedel och naturlig matlagning. Många hotellkedjor har följt i Scandic´s fotspår inom ekotrenden men en så stor inverkan på hotellnäringen och miljön som Scandic ger, är svår att slå!


Konceptet heter Stay smarter och meningen är att det ska finnas på alla Scandic från och med mitten av juli.

Läs våra kosttips och barnfavoritrecept på: www.kostkoll.se och www.kosttipset.se