Ingefära för bättre matsmältning, mot illamående och hesa stämband

Färsk ingefära förbättrar matsmältningen och är ett ypperligt sätt för att minska illamående, då det stabiliserar ett lågt eller ostabilt blodsocker. Illamående beror oftast på ett blodsocker som åker berg- och dalbana eller att balanssinnet sätts på prov och därmed kan tex: hormoner orsaka illamående på morgonen under en graviditet.

Ingefära är en mild stimulans, som kommer från markstammen och dess rot på den asiatiska fleråriga, tropiska örten, Zingiber officinale.

Koka té på skivat ingefära, låt stå 1-2 timmar för att få mustig smak och drick antingen som té för att motverka illamående, magont, infektion ELLER som ljummet ingefärsvatten mot åksjuka eller graviditetsillamående.

Enligt min kollega Kurt Sandvik så har även ingefära en fantasisk funktion att motverka hesa stämband och den bör då rivas och ätas färsk (ej tillagad). På grund av sina kapillärvidgande egenskaper (på samma vis som acetylsalicylsyra) så kan ingefära även motverka förträngningar eller smärtor på samma vis som en kemiskt framtagen värktablett.

Läs mer: www.kostkoll.se