Importerad honung kan vara kemiskt behandlad och innehåller tungmetaller och antibiotika

I Gunnar Lindgrens senaste nyhetsbrev kan man läsa om honung och vikten av att köpa svensktillverkade produkter. Jag har tidigare skrivit om vikten av att välja svensk honung i och med att Sverige trots allt har väldigt lite GMO jämfört med många andra länder.

En annan orsak till att undvika importerad honung är att den ofta är kemiskt behandlad. En ny rapport från Food Safety News visar att mer än 75 procent av honungen på de amerikanska butikshyllorna är extremt bearbetade. Bearbetningen är så till den grad, att alla inneboende medicinska egenskaper är helt borta. Nästintill all denna falska honung är gjord i Kina och smugglas sedan in i landet.

I rapporten har 60 burkar med ”honung” testats av FSN, och resultatet visar ett negativt resultat när det gäller pollen (Sue Bee och Nalle Puh märken) hos dem alla. Detta tyder på bearbetning och formuleras av FSN på följande sätt: Avlägsnandet av dessa mikroskopiska partiklar från blommor som skall finnas i nektar, uppfyller inte de kvalitetsnormer som fastställts av de flesta av världens myndigheter för livsmedelssäkerhet.

Organen för livsmedelssäkerhet hos Världshälsoorganisationen, Europeiska kommissionen och dussintals andra organisationer har också slagit fast att om det inte finns något pollen, kan man inte bestämma om honungen kommer från legitima och säkra källor. ”Miljontals kilo av honung, som har förbjudits av Europeiska Unionen, smugglas in i USA från Kina. En stor del av denna honung innehåller olagliga antibiotika, bl a kloramfenikol, som kan orsaka DNA-skador och cancer, samt tungmetaller som bly.

Källa: Gunnar Lindgrens nyhetsbrev feb 2012

Läs mer:
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kemikalier.eu
www.gmo-guiden.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kostkoll.se

www.kosttipset.se
www.vegetarisk.info
www.rawfood-kost.se