Grönsaksboosta med en färgglad tallrik!

Härliga tider i höstmörkret!

Rastlös som få, lite trött på segheten och en sprudlande färgglad grönsaksboostare, så känner jag mig just nu… *ler* Har ätit min älsklingsrätt 3 gånger idag… Grönsaker med keso, dijonsenap och morotsbollar. Knäpp? Har inte påstått annat *skratt*

Jag har tilbringat min dag med att skriva till min kära Pigga Barn-sida i ToppHälsa… tema Vitaminboosta och julfira hälsosamt (såklart *ler*) Tänk på att äta av alla växtrikets 5 olika färgerna varje dag, så får du i dig det som din kropp behöver i vitamin- och mineralväg.

Framåt kvällskanten begav jag mig till Kungsör för att föreläsa för hundratalet rådvilla föräldrar, på uppdrag av folkhälsoenheten. Vid min sida fanns mina vänner Sussan som pratade om folkhälsoenhetens riktlinjer och Pierre som pratade om ekologisk mat.

Visste ni förresten att den växt behöver 16-21 olika ämnen och att 12-19 av dessa kommer från luften medan resten kommer från jorden. När vi besprutar, kalkar eller konstgödslar, så förstörs dessa och det blir en obalans som ger oss obalanserade råvaror.

Imorgon ska jag och Magnus och fotas och sedan har vi ett flera timmar långt möte där vi ska besluta lite saker kring Pigga Barn, träffa lite folk (vad specifik jag är *skratt*). På kvällen ska jag på tv-kristallen med mina kollegor från kanal 5, så vi får se om jag hinner skriva imorgon.

By the way… nu finns nya kort från helgens Västeråsevent på Pigga Barn. Kika in i vårt härliga bildgalleri. På söndag har jag min omtyckta och galna matlagningskurs och nästa helg har vi event både i Sthlm, Västerås och min kära hemstad Eskilstuna. Härligt .. (kanske… får hålla mig undan)*ler* 

Nu ska jag iallafall sova litegrann!

Massor med lyft och skak-kramar!
Zarah