GMO-framställda sädesslag kan orsaka celiaki (glutenintolerans)

Studier visar kopplingar mellan GMO och nuvarande hälsoproblem kan bero på framtagande av GMO-resistenta frön som ansvarar för cellsignaleringen.  


Den 14 augusti 2010 publicerades en artikel i Science News, med rubriken ”Separera vete från vetet vid celiaki”. Rapporten baseras på arbetet från en forskargrupp ledd av gastroenterologen Robert Anderson, Walter and Eliza Hall Institute of Medical Research i Parkville, Australien. Forskarteamet har identifierat specifika triggers (… så kallad glutenöverkänslighet… ) i samband med celiaki.

Dessa iakttagelser bygger på att matematiska matriser har utvecklats av BioAcoustic biology under de senaste tjugo åren. Systemet gör det möjligt för utvärdering av varje aspekt av kroppen och kroppens biokemi, i form av frekvensa ekvivalenter ™.

Forskningsteamet på institutionen för biologi BioAcoustic utvärderar ofta klienter som uppvisar glutenöverkänslighet tillsammans med relaterade sjukdomar. De använder tre proteiner som identifierats av Anderson-studien och som översatts till BioAcoustic biofrekvens biomarkörer. 

Identifieringen visar att  metabolismen påverkas av dessa tre proteiner och att de är kopplade till nästan alla de system i människokroppen, som orsakar immunologiska reaktioner, akut cellulär inflammation och störningar i cellernas kommunikation. 


I den  ursprungliga artikeln anges tre proteiner, w-5 gliadin (vete), G-3 hordein (korn) och g secalins (råg) som alla tre, var inblandade i produktionen av specifika anti-gliadin antikroppsreaktioner. Dessa proteiner, har visat sig vara ansvarig för allergiska reaktioner, och är förknippade med säd och framförallt gluten från vilka de härstammar.

Kornet är främst de som är framtagna genom Monsanto´s GMO-framställning, vilket skulle kunna bekräfta att dagens epidemi av glutenkänslighet och glutenallergi till stor del kan bero på korn som skapats i laboratorium. Liknande problem ser man hos det vete som skapats genom genmodifiering, eftersom dessa arter innehåller långt mycket mer gluten än i vårt ursprungsvete. Anledningen till dagens påverkan från GMO är att ett vetemjöl med mer gluten, också jäser mer och snabbare. Det finns också forskning som visar att de nya arter som har mer gluten i sin avkomma, smittar de plantor som kommer från ”vanliga” arter.

Förvrängda och allergiframkallande sädesslag, baserade på GMO, används för att producera mat som vi äter varje dag såsom bröd, flingor, kex, bakverk, kryddor och merparten av vårt hel- och halvfabrikat. BioAcoustic Biologi matriser kan avslöja hur mycket vår hälsa påverkas negativt av dessa genetiskt modifierade livsmedel (GMO). 

Modifierade gener kan även ge störningar i kroppens balans av prolin och glutamin. Störningar i dessa aminosyrasubstitutioner kan resultera i impedans metylering av dessa två viktiga näringsämnen.

Snedvridningar i glutamin verkar vara det mest destruktiva för människokroppen. Det enzym som krävs för att utnyttja glutamin är glutamat decarboxylase (GAD). Glutamat är en viktig molekyl i vår cellulära metabolism och den vanligaste excitatoriska neurotransmittorn i nervsystemet hos ryggradsdjur. Obalanser kan alltså ge stora hälsoproblem.  

Ovan nämnda tre proteiner ser alltså ut att vara de påverkande faktorer som inverkar vid celiaki, en tarmsjukdom som växer sig allt större. Dessa partiella proteiner, eller peptider, är den del av gluten i vete, råg och korn som utlöser immunförsvaret hos celiakipatienter och som skadar tunntarmens slemhinna.

Frågan är om GMO-producenterna är medvetna om att deras produkter och råvaror ger skador på människors hälsa…? Borde inte dessa människor varnas för gluten…? Och informeras om hur de kan undvika allergenerna…? Frågorna är många och de allra flesta producenter gör allt som står i deras makt, för att undvika varningstexter på produkternas förpackningar. 

Läs mer om GMO: www.gmo-guiden.se
Och om round up / bekämpningsmedel: www.kemikalier.eu
Om gluten: www.kostkoll.se, www.receptkoll.se och www.kolhydrater.org

Reference articles/abstracts/Links:

Ann Rheum Dis. 2008 Jul;67(7):1051-2. Methotrexate and its effect on the anti-GAD titre in two patients with rheumatoid arthritis and diabetes mellitus. van Deutekom AW, Nurmohamed MT, Peters MJ, van Eijk IC, Dijkmans BA, Hamann D, Heine RJ, Simsek S.
Anti-GAD-positive patients with type 1 diabetes mellitus have higher prevalence of autoimmune thyroiditis than anti-GAD-negative patients with type 1 and type 2 diabetes mellitus.  Bárová H, Perusicová J, Hill M, Sterzl I, Vondra K, Masek Z. Third Department of Medicine, General University Hospital, First Faculty of Medicine, Charles University, Prague, Czech Republic                  
                                                                                                                
Arch Neurol. 2004;61:902-904.GAD and Lupus/Fibromyalgia
Archives of Neurology – Vol 61, No 6, June 2004. Anti–Glutamic Acid Decarboxylase Antibodies in the Serum and Cerebrospinal Fluid of Patients With Stiff-Person Syndrome. Goran Rakocevic, MD; Raghavanpillai Raju, PhD; Marinos C. Dalakas, MD. 

Autoantibodies in patients with gut motility disorders and enteric neuropathy. Törnblom H, Lang B, Clover L, Knowles CH, Vincent A, Lindberg G. Karolinska Institutet, Department of Medicine, Karolinska University Hospital, Huddinge, Stockholm, Sweden

Biochemical Medicine. Volume 21, Issue 1, February 1979, Pages 22-32
Blaylock, MD, Russel L. ”The Connection Between MS and Aspartame .” Truth In Labeling. N.p., 06 07 2004. Web. 26 Sept 2010. <
http://www.truthinlabeling.org/Blaylock-AspartameAndMultipleSclerosis-Neurosurgeon%27sWarning.html

Clinical & Experimental Allergy. Volume 40, Issue 5, pages 820–830, May 2010. The role of interleukin-4Rα in the induction of glutamic acid decarboxylase in airway epithelium following acute house dust mite exposure. J. A. Hirota, A. Budelsky, D. Smith, B. Lipsky, R. Ellis, Y-Y. Xiang, W-Y. Lu, M. D. Inman

Clinical and Experimental Medicine Volume 3, Number 1, 32-36, DOI: 10.1007/s102380300013. Anticardiolipin, glutamic acid decarboxylase, and antinuclear antibodies in epileptic patients A. Verrotti, R. Greco, E. Altobelli, G. Latini, G. Morgese and F. Chiarelli.

Decreased GAD67 mRNA levels in cerebellar Purkinje cells in autism: pathophysiological implications. Jane Yip, Jean-Jacques Soghomonian and Gene J. Blatt
Diabetes mellitus decreases the expression of calcitonin-gene related peptide, gamma-amino butyric acid and glutamic acid decarboxylase in human pancreatic islet cells. Al-Salam S, Hameed R, Parvez HS, Adeghate E

Direct and indirect cellular effects of aspartame on the brain. Humphries P, Pretorius E, Naudé H.Department of Anatomy, University of Pretoria, Pretoria, Gauteng, South Africa.
Eur J Clin Nutr. 2008 Apr;62(4):451-62. Epub 2007 Aug.

European Neurlogy – Vol 12, No. 1, 1974. Brain Glutamic Acid Decarboxylase Activity in Parkinson’s Disease. U.K. Rinne, H. Laaksonen, P. Riekkinen, V. Sonninen. Department of Neurology, University of Turku, Turku.  Eur Neurol 1974;12:13-19 (DOI: 10.1159/000114599)

Fasano, Alessio. ”Celiac Disease Insights: Clues to Solving Autoimmunity.” Scientific American Magazine August 2009: n. pag. Web. 25 Oct 2010. <
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=celiac-disease-insights>

”Frequency of Autoantibodies in Celiac Disease.” Celiac Disease Diagnosis, Testing & Treatment. Adams, Jefferson. N.p., 1 29 2010. Web. 26 Sept 2010. <
http://www.celiac.com/articles/22001/1/Frequency-of-Autoantibodies-in-Celiac-Disease/Page1.html>.

GAD and Irritable Bowel Syndrome. Scand J Gastroenterol. 2007 Nov;42(11):1289-93
”Glutamic Acid: Facts, Discussion Forum, and Encyclopedia Article.” Absolute Astronomy. Web. <
http://www.absoluteastronomy.com/topics/Glutamic_acid

International Archives of Allergy and Immunology – Vol 152, No 2, 2010: The Diabetic Antigen Glutamic Acid Decarboxylase (GAD 65) in the Human Peripheral Blood. G.P. Tilz, J. Dausset, M. Wiltgen

J Diabetes Sci Technol. 2009 March; 3(2): 320–330. Published online 2009 March.
Journal of the Neurological Sciences, Volume 47, Issue 3, September 1980, Pages 353-364 Abnormal glutamic acid metabolism in multiple sclerosis. A. Westall, G.Hawkins, W.
Ellison, Lawrence W. Myers

Journal of Neurological Sciences – Volume 250, Issue 1, Pages 124-132 (1 December 2006). GABA A-receptor mRNA expression in the prefrontal and temporal cortex of ALS patients. S. Petria, K. Kollewea, C. Grotheb, A Horic, R Denglera, J Buflera, K. Krampfla
 ”Listing Pathways.” N.p., n.d. Web. 26 Sept 2010. <
http://pathman.smpdb.ca/pathways/SMP00072

Lupus. 2005;14(6):486-8. Anti-glutamic acid decarboxylase antibodies in a patient with systemic lupus erythematosus and fibromyalgia symptoms. Taylor-Gjevre RM, Gjevre JA. Division of Rheumatology, Royal University Hospital, University of Saskatchewan, Saskatoon, SK, Canada.

Mol Psychiatry. 2006 Aug;11(8):752-62. Epub 2006 May 23. Association between glutamic acid decarboxylase genes and anxiety disorders, major depression, and neuroticism. Hettema JM, An SS, Neale MC, Bukszar J, van den Oord EJ, Kendler KS, Chen X. Department of Psychiatry, Virginia Institute for Psychiatric and Behavioral Genetics, Virginia Commonwealth University, Richmond, VA 23298-0126, USA

Neurology. 1971 Oct;21(10):1000-7.Title: Glutamic acid decarboxylase in Parkinson’s disease and epilepsy.McGeer PL, McGeer EG, Wada JA

The Salk Institute, San Diego, CA U.S.A.. Multiple Sclerosis Research Clinic, Department of Neurology, UCLA School of Medicine, Los Angeles, CA U.S.A.  <
http://www.sciencedirect.com>

Physiol Res. 2004;53(3):279-86.
Possible implication of an inosinetriphosphate metabolic error and glutamic acid decarboxylase in paranoid schizophrenia. Bernardo S. Vanderheiden. Eastern Pennsylvania Psychiatric Institute, Henry Avenue and Abbottsford Road, Philadelphia, Pennsylvania, 19129 USA, Department of Psychiatry and Human Behavior, Jefferson Medical College, Philadelphia, Pennsylvania 19107 USA

Role of Immunomodulation Therapy in Autoimmune Diabetes, Johnny Ludvigsson, M.D., Ph.D. for the Linköping Diabetes Immune Intervention Study Group, Division of Pediatrics and Diabetes Research Centre, Department of Clinical and Experimental Medicine, Linköping University, Sweden

”Separating wheat from chaff in celiac disease.” Science News 178.4 (2010): 8. Web. 25 Oct 2010. <
http://www.sciencenews.org/view/generic/id/61321/title/Separating_wheat
_from_chaff_in_celiac_disease
>.

Sinclair, Mike. ”Migraine prevention by targeting glutamate receptors?.” BioMedicine. N.p., 4/28/2009. Web. 22 Sept 2010.
http://www.bio-medicine.org/medicine-news-1/Migraine-prevention-by-targeting-glutamate-receptors-3F-43945-1/

Källa: Institut for BioAcoustic biology and good health  

www.kostkoll.se