Antioxidanternas roll vid förebyggande hälsa har länge varit ett populärt ämne för studier. Idag vet vi hur fria radikaler verkar i kroppen och att antioxidanternas motverkar deras nedbrytning genom att tillföra en extra elektron. Vi kan således använda antioxidantrik kost för att motverka ett stort antal sjukdomar genom minskad oxidativ stress.
Nu i dagarna publicerades en ny studie i tidskriften Cancer Biology & Teraphy som ger faktiska genetiska bevis för att antioxidanter är av avgörande betydelse för att hämma tumörtillväxt och cancer. Studien utfördes av professorer i cancerbiologi vid Jefferson Medical College of Thomas Jefferson University och visade att det finns genetiska bevis för att en viss typ av oxidativ stress i samband med tumörtillväxt kan förebyggas med antioxidanter.
Forskarna hävdar att användning av antioxidanter vid cancerbehandling är mycket effektivt. Oxidativ stress fungerar som ett direkt bränsle vid tumörtillväxt medan antioxidanter stoppar cancern som livnär sig på oxidativ processer, eftersom de motverkar kroppens bildning av fria radikaler.Denna studie ger de nödvändiga genetiska bevis som behövs för att minska oxidativ stress i kroppen och på så sätt även minska tumörtillväxten.
År 2008 visade en studie som publicerades i tidskriften Science hur antioxidanter störde cancerns kommunikation och att det både stoppade och vände tillväxten och spridningen i hela kroppen. Liksom den nya studien, visade det sig att antioxidanter såsom N-acetyl-L-cystein (NAC) eliminerar toxiner, stimulera immunförsvaret och motverkar cancer.
Källa: NaturalNews
Mer om antioxidanter, näring och kemikalier:
www.kostkoll.se
www.friskabarn.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kemikalier.eu
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.smoothie-recept.se
Www.kolhydrater.org
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se