Frukt- och grönsaktsdrinkar kan minska risker för hjärtkärlsjukdom, motverka oxidation och ge förbättrad antioxidantstatus

I en randomiserad, kontrollerad, crossoverstudie fick 39 patienter en daglig konsumtion av 200 ml mosade frukter och grönsaker under 6 veckors tid (med en 8-veckors wash-out period mellan behandlingarna) Tillförseln visade på signifikanta ökningar i serumnivåer av vitamin C och karotenoider, vilket således gav en förbättrad antioxidantstatus, som i sin tur minskar riskerna för hjärtkärlsjukdom.

Reference:´”Effects of chronic consumption of fruit and vegetable puree-based drinks on vasodilation, plasma oxidative stability and antioxidant status,” George TW, Paterson E, et al, J Hum Nutr Diet, 2012 July 26; [Epub ahead of print].  (Address:  Hugh Sinclair Unit of Human Nutrition, Department of Food and Nutritional Sciences, University of Reading, Whiteknights, Reading, UK).

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu