Frukosttips till morgontrötta yrväder!

Har du trötta och nyvakna barn som petar i morgonflingorna?

Smoothie är ett toppenalternativ för alla morgontrötta barn som har svårt att äta en tallrik fil eller stressa i sig en smörgås.

Smoothies är både näringsriktigt, enkelt att dricka och de flesta barn gillar det. För att få bra sammansättning, så är det viktigt att få energi från både fett, protein och långsamma kolhydrater.
 
Bra tips är att ha en grund med 5 dl mandel-, quinoa-, havre- eller sojamjölk eftersom de främjar näringsupptaget, innehåller bra fetter, kalcium och kalk samt är laktosfria. Fyll på med 1 dl av lite beskare bär som hallon, blåbär eller jordgubbar och 1 dl med sötare varianter såsom banan eller ananas.

Mixa ihop dessa tilllsammans med 1 näve kalciumrika sesamfrön eller lite B-vitamin från 2-3 msk fiberhavregryn alternativ bovetegryn för en glutenfri variant. 

Tänk också på att sena middagar kan ge lågt blodsocker under natten eftersom du lägger dig med en matsmältning som är igång. Lågt blodsocker kan bidra till illamående på morgonkvisten, vilket minskar matlusten. Frukosten är viktig eftersom det sätter din nivå för resten av dagen.

En skön start med gott om näring, lite socker och gott om byggstenar gör att din kroppen är nöjd och beredd på dagen. Det blir enklare att ta mindre portioner under dina följande måltider, ha ork till dina vardagsstysslor och framförallt, så minskar du ditt sötsug och småätande.


Tips på barnlekar och barnaktiviteter hittar du hos Pigga Barn.

Läs mer på: Kostkoll eller Pigga Barn