Fråga Zarah om frukost och orkeslöshet

Fråga:
Jag äter en lätt frukost (Kellog´s K) och tränar alltid en timme på förmiddagen. Trots detta, så går jag inte ner i vikt hur jag än gör, vilket är minst sagt frustrerande. På eftermiddagen har jag superont i huvudet och tillbringar mina kvällar i tv-soffan på grund av min energibrist.

Svar:
Du äter för lite på morgonen/förmiddagen, vilket är en vanlig orsak till att förbränningen går ner i fas och istället lägger sig på sparlåga. Det innebär även att du äter mera under resten av dagen. Börja ALLTID med att äta frukost om du ska träna … Kroppen kan inte tillgodogöra sig träningen lika bra om den inte har byggnadsstenar till att bygga upp kroppen. Det är med stor sannolikhet med anledning av detta som du har ont i huvudet. 
.
Ät en rejäl frukost (gröt eller osötad flingor med musli) och även ett förmiddagsmål med en fruktsallad, proteinpulver eller proteinbar. Undvik Kellog´s K, och byt mot osötade flingor. De går ut i blodet supersnabbt och gör dig trött!!!


Ät en lunch, så som du gör idag och ett mellanmål med frukt, fil med osötad musli eller en grov macka till eftermiddagsmål. Ät inte senare än 2 timmar innan du ska sova, eftersom det stör din sömn om du har en pågående matsmältning.