Förebygg och minska svampinfektioner naturligt med candidabekämpande livsmedel

Tre av fyra kvinnor drabbas av svampinfektion någon gång i sitt liv. Symptom som återkommande svampinfektioner, matsmältningsstörningar, starkt sockersug, dålig hy och känsla av irritation och dåligt blodsocker är vanligare än någonsin, i många fall på grund av candida/svamp.

Svampinfektion, även känd som candidiasis, är ett medicinskt tillstånd som orsakas av en bakteriell obalans i kroppen. Denna typ av infektion utvecklas när Candida albicans, en naturligt förekommande jästsvamp, överväxer. Vi har svampen i oss naturligt men det är just när den växer ohämmat som den skapar problem. Eftersom den lever på socker, så ökar sockersuget samtidigt som blodsockret sjunker. Ofta upplever den drabbade att han/hon går som i ett töcken och känner irritation, vilket är tecken på det låga blodsockret. 

Andra symtom är kronisk trötthet, matsmältningsproblem och återkommande vaginala infektioner. Tarmfloran i tarmen försämras och där skapas obalanser, vilket kan lefa till försämrad tarmmiljö, sämre näringsupptag och försämrat immunförsvar.  

Motverka candida med dessa 4 livsmedel:

Kallpressad kokosolja
Candidaöverväxt kan botas med kokosolja, då den innehåller kaprylsyra som är en kraftfull antimykotika (antisvampmedel) som dödar Candidasvamp. Kokosolja tål höga temperaturer ( är värmestabilt) och påverkas därmed inte av höga temperaturer. Du kan äta upp till tre matskedar per dag antingen som mellanmål eller som olja i din matlagning. Kokosolja fungerar dessutom som värmeenergi istället för att lagras in som fett i kroppen, vilket är positivt. Den går in som energi i hjärnan på samma sätt som våra kroppsegna ketoner och är ett mättat fett som är bra för oss.  


Vitlök
Vitlök är känd för sin underbara hälsofördelar och då främst på grund av det stora innehållet av svavel. Vitlök innehåller även den biologiskt aktiva föreningen allicin, som är ett starkt anti-svampämne. Allicin kan ta död på en mängd olika patogener, däribland Candida albicans. Ät två vitlöksklyftor per dag eller köpa kosttillskott i tablettform.


Ekologisk mandel
Ekologisk mandel rekommenderas av två olika skäl. Det första skälet är mandel är känt för sina prebiotiska egenskaper. Prebiotiska livsmedel som tex kiwi och banan förbättrar vår matsmältning genom att öka nivåerna av nyttiga tarmbakterier. Prebioitka förbereder tarmen för att förbättra miljön för probiotika. För det andra, så är mandlar en utmärkt källa till alkaliskt protein, vilket är få källor som innehåller.


Cayennepeppar
Användningen av cayennepeppar har funnits ända sedan antiken. Cayenne förbättrar blodcirkulationen och vår ämnesomsättning, vilket är nödvändigt för att bota Candidaöverväxt. Cayennepeppar kan användas frikostigt för att ge krydda till dina favoriträtter och är dessutom en billig möjlighet för att bli frisk.


Glöm inte att utesluta allt socker, allt fruktsocker, alla snabba kolhydrater, alkohol, härdat fett, snabbmat, halv- och helfabrikat och industriellt tillagad mat. Undvik även att stressa, att dricka söta juicer, allt för mycket kött (rött protein) i kosten och öka istället ditt intag av grönsaker och fågel och fisk.

Källa: NaturalNews

www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.zarahssida.se