Förebygg och minska cancerrisk med proteasenzymer (matsmältningsenzymer från ananans, bromelain)

Jag älskar matsmältningsenzymer och äter ett allkomplex till varje måltid (3-4 kapslar), lipaser mellan måltiderna (2-3 stycken 2 gånger dagligen) och proteaser innan sänggående och innan frukost (3 kapslar per tillfälle). Ett annat alternativ för bra enzymkälla är papain från papaya och bromelain som utvinns från ananas. 

Ny forskning som publicerats i tidsskriften Cancer Letters visar att proteasenzym kan hjälpa mot både inflammation och öka kroppens immunceller vid cancer. Denna nya forskning är fantastisk och visar på hur viktigt det är att ta tillskott med matsmältningsenzymer. Just proteas har den funktion, att den tränger genom cancercellernas membran och på så sätt kan bryta ner cellerna och tumören.

Liksom resveratrol, curcumin och grönt te-extrakt, är bromelain en potent förening som bekämpa och förebygga cancer genom att lösa upp onödiga vävnader som inte bör finnas i kroppen. Bromelain bryter ner ärrvävnad och annat skräp som skapats från de naturliga processer som hela tiden pågår i kroppen (från stress och fysisk slitage).

Enzymer från bromelain eller andra källor till proteasenzym är avgörande för att bryta ner de proteiner används för att driva metaboliska funktioner i kroppen. Bearbetad och överkokt mat ahr många gånger berövats sitt naturliga enzyminnehåll, vilket ger stor belastning på bukspottkörteln, som behöver jobba för att produceras mer enzymer än vad den egentligen klarar. Eftersom cancerceller använder ett proteinhölje som sköld för att dölja sig från vårt immunförsvar, så kan proteasenzymer brytas ner av proteasenzymer. Detta sker genom att enzymerna bryter ner det protein som bildar en skyddande hinna kring cancercellerna.

Källa: NaturalNews

www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.friskabarn.se
www.ekologiskaval.se
www.naturmedicin-guiden.se
www.ekologisk-mat.info
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkortel.info
www.kolhydrater.org