Förbättra prostatan, minska risk för prostatacancer och förstorad prostata

Prostatacancer är en av de vanligaste cancerformerna i USA och många män lider av de besvär som en förstorad prostata innebär. Flera örter är bra för att minska ner på prostatans inflammation, samt att man behandlar förstoringen som en inflammatorisk process. Att det uppstår ständig känsla av att vara kissnödig, beror till stor del på att inflammationen gör att det bildas gropar på sidan av prostatan, vilket gör att blåsan inte kan tömmas helt vid urinering. Det brukar hjälpa om mannen sitter ner och kissar, samt om han äter antiinflammatorisk diet (IFD-kost).

Läkaren och cancerexperten Dr Isaac Eliaz har ett mycket intressant program för prevention och behandling av prostatacancer, där han inkluderar kost- och livsstilsändringar som kan bidra till minskad risk för prostatacancer, samt det förstadie till cancer som ofta uppkommer vid ålderdom (skadliga inflammationsprocesser). Vi har väldigt lika tankar om detta, så jag har sammanfattat detta här nedan.

• Basera din kost på obearbetade, organiska livsmedel och råvaror, som är fria från inflammationsökande tillsatser som socker, processat salt och transfetter.
• Eliminera rött kött, som ofta kopplas samman med prostatacancer.
• Ät fisk som innehåller mycket omega-3 fettsyror såsom vild lax. Omega-3 har visat sig vara fördelaktig för patienter med prostatacancer och samma sak med D-vitamin som finns rikligt i fisk som simmat ute i solen. Om du äter vegetariskt eller vegankost, så kan du använda linfröolja eller algolja som alternativ.
• Bibehåll höga nivåer av vitamin D3 även under höst, vinter och vår. Läs mer om D-vitaminrekommendationer på min D-vitaminsajt: www.d-vitamin.biz
• Öka ditt intag av korsblommiga grönsaker, som t ex kål, brysselkål, broccoli och blomkål. Dessa råvaror har påvisat antiinflammatioriska egenskaper.
• Friska sömnmönster och stress samt regelbunden motion, yoga och meditation är viktiga för kroppens återhämtning, reparation, läkning och för att minska försurning och öka kroppens pH-värde. Under sömnen producerar vi dessutom melatonin, som gör oss trötta och sömniga och som verkar som en stark antioxidant i kroppen. En viktig del för att motverka utveckling av cancer är att minska på stressen, miljöstressen, att öka syresättningen och cirkulationen, samt att stärka kroppens immuniteten.
• Slutligen finns det ett antal kost näringsämnen och kosttillskott som har undersökts vetenskapligt och som har bevisad effektiv mot prostatacancer. Tänk även på att det är viktigt att tarmen är fin och att den verkligen tar upp den näring som du äter, samt att du behöver god matsmältning eftersom all mat behöver brytas ner för att kunna tas upp.

Vetenskapligt underbyggda ämnen för att stödja prostatans hälsa är tex Pygeum barkextrakt, Saw Palmetto, Vitamin D-3, antiinflammatoriskt curcumin (det gula färgämnet i gurkmeja) tillsammans med piperin (verksamma ämnet i svartpeppar), brännässla m.m.

Missa inte heller Dr Issac´s intressanta arbete med hans avgiftande citruspektin, pectasol chelation complex. Det är oerhört avgiftande och detoxande.

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu