Finanskrisen kan slänka sig i väggen ;-)

Finanskrisen kan slänga sig i väggen, inte sant? NU om någon gång är det tillfälle att agera, ligga steget före och se människors drivkrafter växa från ett uttorkat och nästan utdött ekollon till en stor, stark EK!!!


När livskrisen är ett faktum, så behövs ett socialt nätverk med vänner och familj. Det är de som fångar upp dig, peppar dig och ger dig styrkan att agera som om livet var fantastiskt… när du i själva verket vill somna om i åratal.


Även din hälsa sätts på prov när tiderna kräver en kropp i balans. Din mentala inställning behöver laddas med positiva ”jag kan”-termer, din kropp bör ha styrkan att hugga i, ett immunförsvar för att övervinna alla onödiga sjukdomar på naturlig väg, snarare än med en stor medicinburk.


Min vän Marcus har (liksom många andra) blivit av med sitt arbete och finanskrisens medförda rädsla för utveckling gör det svårt i hans jobbsökande. I hans blogg beskriver han det som att ALLA ställer den irriterande frågan: ”Hur går det med jobben?”


Frågeställningen kunde lika gärna vara: ”Hur går det med hälsan” till den som är sjuk eller ”Hur mår du” till någon som tillbringat en längre tid på sjukhuset. Vi människor har legitimerat vissa saker som okej att påpeka, medan vissa saker är helt förkastliga att ta i sin mun.


Ofta hör vi påståenden som: ”du som är så smal behöver äta upp dig” och ”akta så att du inte går in i väggen, det är inte värt det”


… snarare än…


”du som är så tjock skulle behöva äta mindre” och ”glöm inte att göra din dröm, inget annat är värt något”


Marcus inlägg är fyllt med humor, värme och frågor som fångar många människors tankar… För visst är vi många som känt oro inför morgondagen och dess avsikter, så varför inte tala om det från hjärtat istället för att bedriva skådespeleri?


Såhär känner jag:


… du ger dig ut på en motorväg, i en liten skruttig bil, det är kallt, halt, mörkt… !!! Du kör försiktigt för att inte slira till, åka av vägen, falla ur ramen, tappa fokus, bli sen… Ja ALLT som känns viktigt är att hålla sig på vägen…


MEN … inte någon gång reflekterar du kring vägens existens… Du kör, kör och kör… med en tro och fast beslutsamhet om att vägen finns där… Att den aldrig tar slut… och om den tar slut, så får du tecken som gör att du hinner vända, tänka om, fundera, ta ett beslut….


Kanske är vägen kurvig, lite hal och trist eller hoppig och skumpig… oavsett… så finns den där!!! Det är ALLTID lättare att ändra kurs på en bil med felinställd riktning än att sätta igång den bilen som står helt stilla.


Du kanske inte alltid känner att du gör det rätta, är på det ställe som känns rätt för dig, arbetar eller letar arbete inom de saker som känns viktiga för dig, umgås med rätt människor och/eller känner dig trygg, bestämd och smart …


MEN du GÖR någonting, ÄR på en plats du kan påverka, ARBETAR för världens framfart, UMGÅS med människor och lär dig både positiva och mindre positiva saker av dem OCH sist men inte minst… du har förmånen att KÄNNA,TYCKA och TÄNKA!!!