Fiberrik kost minskar riskerna för framtida hjärtsjukdom

Nutritionsforskare från Northwestern Medicine i Chicago rapporade nyligen att en kost som är mycket rik på fibrer ger kritiskt skydd mot hjärtsjukdomar.  Studien genomfördes på vuxna testpersoner i åldern 20 till 59 år och presenterades på American Heart Association vetenskapliga konferens.

Studien visar på det direkta sambandet mellan fiberkonsumtion och risker med hjärtsjukdomar. Detta är den första studie som undersöker sambandet mellan kostfiber och livslängden utifrån hjärt-kärlsjukdomar och risker hos vuxna människor upp till 59 års ålder. En fiberrik kost har länge förknippats med viktnedgång, minskad kolesterol och förbättrad hypertoni (högt blodtryck).

Experter rekommenderar minst 25 gram fibrer per dag för att drastiskt sänka riskerna med hjärtsjukdom.


Källa: NaturalNews

Mer om fiberrik mat och hjärt- kärlsjukdom:


www.kolhydrater.org
www.kostkoll.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttipset.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info