Fermenterad papaya kan minska oxidativ stress vid diabetes

Enligt en ny studie så kan fermenterad papaya minska den oxidativa stress som uppstår vid diabetes. Studien visar att intag av fermenterad papaya, bidrog till att det C-reaktiva proteinet sjönk, att förhållande mellan LDL / HDL förbättrades och att urinsyranivåerna sjönk. 
 
Reference:”Effects of a short term supplementation of a fermented papaya preparation on biomarkers of diabetes mellitus in a randomized Mauritian population,” Somanah J, Aruoma OI, et al, Prev Med, 2012 Feb 11; Epub ahead of print]. (Address: ANDI Centre of Excellence for Biomedical and Biomaterials Research and Department of Biosciences University of Mauritius, Réduit, Republic of Mauritius. E-mail: oaruoma@auhs.edu ).

Läs mer om kost och hälsa:


www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info 
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu