Ekologiska underkläder, ekologiska träningskläder och ekologiska underställ

Ekologiska kläder blir en allt större marknad, vilket syns på både utbud och priser. Icke-ekologiska kläder behöver tvättas minst 4 gånger för att de mesta av gifterna skall elimineras, och faktum är att det egentligen bara innebär att gifterna transporteras ut i vår natur istället. Det är både oroande och frustrerande, att vi köper så mycket nytt istället för att använda de kläder som vi har, och att det krävs så mycket gifter för produktion av dagens klädlinjer.

Ett tips är att försöka köpa så mycket ekologiskt som möjligt, med prioritering på de kläder som är närmast kroppen. Små barn som ligger inbäddade i varma täcken och som svettas mycket, bör alltid ha ekologiska kläder, för att undvika att gifter tar sig in i huden då den absorberar mer när den svettas. Samma gäller träningskläder, eftersom vi svettas mycket när vi tränar och då vi ofta använder kläder som sitter väldigt tight.

För att börja någonstans, så är det klokt att köpa ekologiska underkläder, sovlinnen, strumpor, långkalsonger och lakan. Undvik också alltför färgstarka kläder, särskilt de färger som lyser och/eller kläder som är intensivt svarta.

Läs mer: www.ekologiskaval.se  
För tips, besök: www.ekogarderoben.se och www.greentek.se

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu