Ekologiska hushållsprodukter från Ecover, Sonett och Attitude

Många av oss är måna om att äta ekologiskt, men vi glömmer ofta att vår hemmiljö är det allra viktigaste stället att hålla rent från kemikalier. Det är i hemmet och på jobbet om vi avlägger merparten av vår tid, och det ställer således större krav på både luftkvalitén och på allt annat som påverkar våra kroppar.

Vi har gifter i väggfärgen, i golvlimmet, i tapetklistret på väggarna, samtidigt som vi ofta använder hushållsprodukter och hår- och hudvårdsprodukter, fulla av kemikalier. Det blir allt viktigare att välja ekologiskt i alla olika sammanhang, inte bara genom den mat som vi stoppar i oss. Idag är det relativt enkelt att hitta bra ekologiska produkter och ekologiska hushållsprodukter finns på både hälsokosten och på olika hemsidor på nätet. 

Många tror nog fortfarande att man behöver använda mycket mer av ekologiska produkter och att det är svårare att få saker rena om det inte innehåller kemikalier. Och visst är kemikalier effektiva, men effekten är inte särskilt stor skillnad mot ekologiska produkter, och då tar man samtidigt hand om naturen och våra kroppar på ett bättre sätt.

Vi har testat 3 olika märken som finns på marknaden. både Ecover, Attitude och Sonett. Generellt sätt så är alla 3 väldigt bra och det skiljer sig inte märkbart mellan effekten och/eller priset. Vi testade ekologiskt tvättmedel, ekologiskt sköljmedel, ekologisk wc-rent, ekologisk allrent, ekologisk fönster/glas-spray och ekologiskt diskmedel.

Ecover är en favorit när det gäller diskmedel, tvättmedel och sköljmedel medan attitude har bra tvättmedel och bra rengöringssprayer. Sonett känns inte lika effektivt som Ecover och Attitude och det krävs lite mer av tex diskmedlet för att rengöra på ett bra sätt. Alla tre doftar gott och Ecover´s sköljmedel har en helt underbart fräsch lukt.  

För mer information om ekologiska hushållsprodukter, besök:
www.dagsmeja.se och www.kungmarkatta.se

Läs också mer på: www.ekologiskaval.se 

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu