Ekologiska, giftfria påslakan i kingsize för dubbelsäng

Vi på Kostkoll och Pigga barn har testat ekologiska påslakan till både kingsize och spjälsäng från Grön interiör, webshoppen och butiken med helt ekologiskt utbud.

Det är inte lätt att hitta sängkläder med rakt genom ekologiskt produktionsled, som dessutom bör tåla slitage och många tvättar. Du tillbringar många timmar i sängen, vilket gör att ett giftfritt sovrum är extra viktigt.

Ekologiska bäddset i king size-storlek är svåra, nästintill omöjliga att finna i Sverige, förutom hos Grön interiör. De har även ekologiska påslakan till enkelsäng och spjälsäng samt ett stort utbud av ekologiska madrasser och andra inredningsprodukter.

Erfarenheten sedan tidigare är att ekologiska sängkläder håller kortare tid och att de lätt blir solkiga, men grön interiörs lakan har högre kvalité än många andra märken som tillhandahålls i Sverige. Vi tvättade lakan till spjälsäng och King size 9 gånger vardera för att se hur du påverkades och de såg lika fina ut som när förpackningen öppnades. Bra kvalité!

En annan reflektion som många kan mötas av är att ekologiska sängkläder inte luktar när dess förpackning öppnas. Vanliga konventionella sängkläder luktar väldigt starkt innan de tvättas och det känns, iallafall enligt oss, inte alls fräscht. Sannolikt behövs minst 4-5 tvättar innan sängkläderna är okej att sova på. Ekologiska sängkläder luktar knappt alls, vilket tyder på står minskning av kemikalier och bättre val av förpackning.

Extra viktigt är det för små barn som svettas lätt och då absorberar mycket gifter genom den fuktiga huden. Att investera i bra sängkläder är minst lika viktigt som att äta ekologiskt och nya hår- hud och hushållsprodukter till ekologiska alternativ.

Vi rekommenderar ekologiska påslakan till spjälsäng, enkelsäng och dubbelsäng från grön interiör. Vi rekommenderar även deras oerhört fina ekologiska madrasser, ekologiska madrasskydd och ekologiska kuddar och täcken.

Läs mer: Grön Interiör