Druvkärnor, resveratrol och granatäpple kan ge blodtryckssänkande effekt

Okontrollerad blodtryck försämrar långsamt kärlsystemet i hela kroppen och belastar både njurar, ögon och känsliga artärer runt hjärtat och i hjärnan. Små ökningar av blodtrycket ökar riskerana för hjärtinfarkt, stroke, njursvikt och blindhet på ett dramatiskt sätt. Forskare har dock funnit att den stora antioxidativa kapaciteten hos druvkärnor, resveratrol och granatäpple kan sänka blodtrycket på naturlig väg.

Oxidativ stress är en viktig faktor som leder till nedbrytning i kroppen, varav högt blodtryck är ett symtom på detta. Överskottsstress skapar förändrade nivåer av hormonet angiotensin som är känt för att påverka blodtrycket. Naturliga ämnen som sänker farliga nivåer av cellulära oxidativ stress kan således också sänka blodtrycket.


ACE (angiotensin converting enzyme)-hämmare är bland de mest populära receptbelagda mediciner som föreskrivs när hormonet angiotensin hamnat i obalans. Ny forskning visar dock att dessa läkemedel nästan är helt utan effekt vid hjärt-kärlsjukdom risk och att det snarare påverkas och förbättras med naturliga fruktpolyfenoler, kost och fysisk aktivitet.

Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.vitaminochmineral.se
www.zarahssida.se