D-vitamin för starkare ben, mindre depression och ökat immunförsvar

Sverige ligger tvåa i världen när det kommer till benskörhet och det trots att vi surplar mjölk från barnsben… ;) Kanske dags att slopa talesättet att man får starka ben av mjölk… Det är verkligen komiskt att det har lyckats sätta sig så hårt i vår livsstil, utan att det har någon som helst grund. 

För om det fanns en sanning i det, så skulle det vara lite märkligt att vi har så många fall av benskörhet, men det har inte slagit alla barnföräldrar som ger mjölk till sina barn… :) Att mjölken dessutom är homogeniserad, pastöriseras och därmed har både förstörda fetter, proteiner och näringsämnen, det är det ingen på Arla som gör reklam för.  

Hur som helst, så har det kommit hundratals studier om benskörhet och vikten av D-vitamin, särskilt för oss som bor i ett vintermörkt land. Mellan höst- och vårdagjämning omvandlas inte D-vitamin i huden, eftersom solens strålar står för lågt. Eftersom D-vitamin är centralt inte bara för att bygga benstommen, för att motverka depression utan även för att aktivera immunförsvaret, så är det oerhört viktigt att ta tillskott.

Läs mer:
www.d-vitamin.biz
www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se 
www.vitaminochmineral.se 

www.zarahssida.se