I en studie med 40 patienter med kranskärlssjukdom syntes positiv effekt på både inflammation och kranskärlsjukdom vid intag av coenzym Q10. Patienterna fördelades slumpmässigt till en av 3 grupper där de antingen fick placebo, 60 m / g av tillskott med Q10 eller 150 mg / d av tillskott med Q10. Testperioden löpte under 12 veckor och visade att de grupper som fick Q10, också erhöll minskad inflammation (lägre IL-6).
Reference: ”Effects of coenzyme Q10 supplementation on inflammatory markers (high-sensitivity C-reactive protein, interleukin-6, and homocysteine) in patients with coronary artery disease,” Lee BJ, Huang YC, et al, Nutrition, 2012 Feb 16; [Epub ahead of print]. (Address: School of Nutrition, Chung Shan Medical University, Taichung, Taiwan; Intensive Care Unit, Taichung Veterans General Hospital, Taichung, Taiwan).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu