CHIA GO YELLOW och CHIA GO GREEN, ekologiska klämmisar med chiafrön

115007

Nu har det kommit en toppenbra nyhet, klämmisar med chiafrön. Vanligtvis är klämmisar baserade på ris eller havre och förutom att ris är väldigt sött, så är det relativt näringsfattigt. Fördelen med chiafrön är att de är riktiga näringsbomber, fiberrika, fullproppade med kostfibrer, rika på mineraler, vitaminer och viktiga antioxidanter.

Chiafrö är rika på magnesium, kalcium, zink, karoten, B-vitaminer och C-vitamin. C-vitaminmängden är 8 gånger högre än i apelsiner och kalciuminnehållet 4 gånger högre än i mjölk. I chiafrö finns även 40% vegetabiliska oljor och de innehåller så mycket Omega 3 att 1 msk chiafrön motsvarar en portion fet fisk. Proteinhalten är 20% och resterande del är cirka 30% olösliga kolhydrater samt 3% del lösliga kolhydrater.

CHIA GO finns i två smaker. CHIA GO GREEN innehåller äpple, kiwi och spirulina och CHIA GO YELLOW innehåller mango, passionsfrukt och gurkmeja. CHIA GO innehåller inga onödiga tillsatser och inget raffinerat socker. De är helt ekologiska, säljs i squezze-förpackningar om 150 gram och de är mycket mättande.

Vi älskade både CHIA GO GREEN och CHIA GO YELLOW, men GREEN var favoriten hos oss alla!

Läs mer om CHIA GO: www.djunked.se