Chatt på Aftonbladet

Hallojsan där..

Är fortfarande nere i Jönköping och sitter för närvarande på mitt bokförlag och jobbar. Det är lite drygt med tid nu…. och hela helgen är typ obokad minutvis. Men… men… det är ju skoj!

På förmiddagen chattade jag med aftonbladets läsare i serien Ung och tjock. I tisdags chattade jag om övervikt och kost och idag om övervikt och träning.

Här kommer ett litet smakprov av mina svar…  only for you *ler*:

Bästa träningen för fettförbränning är att ligga 79-80% av din maxpuls. (maxpulsen är ca: 220 – din ålder dvs: 202 slag/minut) När du ligger på 70-80% av detta, så förbränner du och tränar din kondition. Om du tränar hårdare, så tränar du istället uthållighet och bränner kolhydrater (socker). Mät pulsen med en pulsklocka eller promenera så pass fort att du får upp andhämtning och blir svettig. Gärna minst 45-60 min/dag

Träna enligt följande för att komma igång på ett lugnt sätt:

Mån: 30 min promenad, 30 min styrketräning.
Tis: 30 min promenad.
Ons: 30 min promenad, 30 minuter styrketräning.
Tor: 30 min promenad.
Fre: 30 min promenad, 30 min styrketräning.
Lör: 30 min promenad.
Sön: 30 min promenad.

Läs Zarah´s chatt på Aftonbladet