Bättre sömn med vår enkla sömnskola!

Har du mindre lätt för att somna på kvällarna, vaknar du ofta under natten eller alltför tidigt på morgonen? Visste du att den indiska läran hävdar att olika personlighetstyper har olika sömntider? Vata bör vakna vid 6.00-tiden, medan Pita har senare sömntider och senast på morgonen vaknar oftast kapha. Tillsammans med obalanser från livsstilen och sömn som inte överensstämmer med din personlighetstyp, så kan hälsan sättas ur spel.

Historiskt sett så har människans behov styrts av naturens klocka, med årstider såsom höst, vinter, vår och sommar och dagars början och slut. Jorden roterar kring sin egen axel under ett dygn, vilket ger olika tyngdkraft och funktioner beroende på tiden. I och med att vi upptäckte klockan och elektriciteten, så har vi inte längre lika stort behov av vår egen inre klocka, vilket kan ställa till med problem. Främst ser man detta när människor jobbar, tränar eller äter sent på kvällen eller natten, då de egentligen borde gå till sängs. 

För de som har svårigheter med sömnen, så är det ypperligt med lugn och ro, mental träning, en lämpligare sömnmiljö samt mindre aktivitet och mat på kvällen. Läs och följ min sömnskola, så får du lite hjälp på vägen.  

http://www.piggabarn.se/blog.php?bid=366

www.piggabarn.se
www.kosttipset.se
www.kostkoll.se
www.motionstipset.se
www.elitkoll.se