Äppelsmulpaj (glutenfri, mjölkfri, äggfri och vegansk)

Du behöver:

Pajdeg:
2 dl ekologiskt bovetemjöl
3 dl ekologiska pekannötter
3 dl ekologiskt majsmjöl
2.5 dl ekologiska dadlar
4 nypor celtic havssalt
2 msk ekologisk kokosolja
1 msk ekologiskt, veganskt smör

Fyllning:
1 msk ekologisk kokosolja
1 msk ekologiskt, veganskt smör
15 ekologiska, röda äpplen
Ekologiskt kokossocker
Ekologisk kanel

Så här gör du:
Skär äpplen i skivor med skal. Stek i veganskt smör och kokosolja, tills de får färg. Strö på kanel och kokossocker efter smak. Behov av kokossocker och kanel beror på vilken typ av äpplen du använder. Smaksätt gärna mer än vad som behövs, så att smaken inte försvinner när fyllningen blandas med smuldegen. Låt sockret smälta och blanda väl innan du tar bort stekpannan från plattan.

Blanda alla smuldegens torra ingredienser i en bunke eller mixer. Mixa dadlarna i grovt i en mixer. Blanda alla ingredienser till en smulig, men formbar deg.

Lägg äppelblandningen i botten på en ungsfast form (exempelvis 20x33cm) Strö över smulpajen med 1-2 cm tjockt lager. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen och tills dess att pajen har fått en fin, brun och knaprig yta.