Antioxidanter kan minska risker för tidig död i cancer

En ny studie visar att antioxidanter som tillskott kan minska riskerna för cancer med 48 procent. Forskningen publicerades i European Journal of Nutrition och utfördes av Cancer Research Centre i Tyskland och University of Zürich.


Forskarna konstaterade att de testpersoner som började ta tillskott efter studiens start hade ökad risk för dödlighet i cancer, jämfört med de som redan tog tillskott innan studiens början.


Analysen baserades antioxidantintag hos 23 943 människor som alla var helt fria från cancer och hjärtsjukdomar i början av studien. Insamlingen av uppgifter skedde vid studiens början, samt efter 11 år.


Source: European Journal of Nutrition
Published online ahead of print, doi: 10.1007/s00394-011-0224-1
“Vitamin/mineral supplementation and cancer, cardiovascular, and all-cause mortality in a German prospective cohort (EPIC-Heidelberg)”
Authors: K. Li, R. Kaaks, J. Linseisen, S. Rohrmann

www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.receptkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org