Amningsté (nursing tea) och luzern-té

Idag vill jag tipsa om amingsté, som hjälper till att få igång mjölken och som kan hjälpa om du har problem med din utdrivning (att mjölken finns men att den inte riktigt vill komma ut när din bebis är hungrig).

Amningsté innehåller vanligtvis anisfrö, fänkålsfrö och kummin och du kan enkelt göra ditt eget té med hjälp av 1 tsk ekologiska anisfrön, 1 tsk ekologiska fänskålsfrön och 1 tsk ekologisk kummin. Blanda fröna och mortla dem snabbt så att du får ut alla verksamma ämnen. Häll över 1/2 liter kokande vatten. Låt stå en stund och dra och drick sedan under dagen. Du kan göra en liter på morgonen och dricka kall eller varm under dagen om du har problem. Blanda gärna ner lite citronmeliss, kamomill eller ingefära om du tycker att teet inte är så gott :)

Om du inte vill göra ditt eget amingsté, så tipsar jag gärna om lite bra märken. Ett är minimundus (www.minimundus.se) som har ett jättebra och gott amningsté. Fördelen med minimundus té är att det innehåller citronmeliss och andra örter som gör teet lite godare. Du har även weledas amningste (nursing tea) och luzernté (gjort på alfalfa).

Vill du läsa mer tips om ekologisk livsstil för barn och ekologisk barnmat:
www.piggabarn.se
www.kostkoll.se