Raw, mjölkfri, äggfri och glutenfri semla

20210219_161652

Nu är det semmeltider, och för dig som vill äta hälsosamt och näringsrikt, kan en raw semla vara ett fint alternativ. Här nedan hittar du recept på raw semla.

Du behöver:

Raw semmelbulle:
2 dl ekologisk sötmandel
10 ekologiska dadlar
2 msk ekologisk kokosolja
1 msk vatten
2 tsk ekologisk, mald kardemumma
0,5 krm ekologiskt vaniljpulver

Fyllning Cashewgrädde:
4 dl ekologiska cashewnötter
2 dl vatten
1/2 krm ekologisk kardemumma

Fyllning Raw mandelmassa:
1 dl ekologiskt mandelmjöl
2 msk ekologisk honung eller lönnsirap

Såhär gör du:

1. Häll alla ingredienser till bullen i en mixer och mixa till du har en fin, jämn massa.
2. Rulla massan till raw semmelbollar (ska vara ganska små)
3. Låt bollarna stelna i kyl eller frys.
4. Blanda mandelmjöl och honung/lönnsirap till en jämn smet (samma konsistens som mandelmassa).
5. Mixa casewnötter och vatten till en jämn fin cashewgrädde.
6. Ta ut semmelbullen ur frys/kyl och skär av toppen på bullen,
7. Gröp ur lite för mandelmassan och lägg i en klick.
8. Toppa med cashewgrädde och lägg på det lilla locket.