Nu är det semmeltider, och för dig som vill äta hälsosamt och näringsrikt, kan en raw semla vara ett fint alternativ. Här nedan hittar du recept på raw semla.
Du behöver:
Raw semmelbulle:
2 dl ekologisk sötmandel
10 ekologiska dadlar
2 msk ekologisk kokosolja
1 msk vatten
2 tsk ekologisk, mald kardemumma
0,5 krm ekologiskt vaniljpulver
Fyllning Cashewgrädde:
4 dl ekologiska cashewnötter
2 dl vatten
1/2 krm ekologisk kardemumma
Fyllning Raw mandelmassa:
1 dl ekologiskt mandelmjöl
2 msk ekologisk honung eller lönnsirap
Såhär gör du:
1. Häll alla ingredienser till bullen i en mixer och mixa till du har en fin, jämn massa.
2. Rulla massan till raw semmelbollar (ska vara ganska små)
3. Låt bollarna stelna i kyl eller frys.
4. Blanda mandelmjöl och honung/lönnsirap till en jämn smet (samma konsistens som mandelmassa).
5. Mixa casewnötter och vatten till en jämn fin cashewgrädde.
6. Ta ut semmelbullen ur frys/kyl och skär av toppen på bullen,
7. Gröp ur lite för mandelmassan och lägg i en klick.
8. Toppa med cashewgrädde och lägg på det lilla locket.