Vi ville testa att göra en smörgåstårta helt utan gluten, mjölk, laktos, ägg och soja. Vi baserade botten på glutenfria och mjölkfria pitabröd från Dacarla men det går även bra med gluten- mjölkfritt bröd från Friends of Adams eller annan liknande produkt. Som topping använde vi vegansk majonnäs från Renée Voltaire och det går även att använda egen kokosyoghurt som fått tjockna till sig någon dag extra.
Inuti smörgåstårtan varade vi med tre olika fyllningar. 1. Finriven sötpotatis blandad med vegansk majonnäs och örter. 2. Riven vegansk ost från Dacarla eller Astrid och aporna blandad med kokosyoghurt och hackad gurka. 3. Hackade nötter och frön blandade med vegansk majonnäs.
Valet av fyllningar går givetvis att variera utifrån vad man själv önskar. Det viktiga är att det både är enkelt och gott att göra en vegansk smörgåstårta :)
[fb_button]