Skrädmjölsgröt och skrädmjölsvälling

Vill du göra egen gröt till din bebis, fri från gluten och full med järn? Testa att göra skrädmjölsgröt och skrädmjölsvälling. Skrädmjöl består av rostat och malet svarthavre, och det är rikt på järn och andra näringsämnen. Skrädmjöl köper du enklast från saltåkvarn, som har ekologiskt skrädmj?l till billigt pris.

Du behöver 2 dl vatten och 2 msk skrädmjöl. Om du vill kan du blötlägga skrädmjölet över natten, men det är inte nödvändigt. Rör ihop vatten och mjöl, koka upp och sjud sedan gröten i 8-10 minuter. Låt stå en stund för att svälla och svalna av. Servera tillsammans med ekologisk torkad frukt eller fruktpuré på ekologiska bär eller frukter.

Om du hellre vill göra skrädmjölsvälling, så kan du blanda 2 dl vatten med 2 tsk skrädmjöl, koka upp, och låta sjuda 8-10 minuter. Låt svalna och svälla i 20 minuter och sedan är vällingen klar.   

Läs mer om ekologisk barnmat, recept på barnmat och ekologisk mat för spädbarn.
www.piggabarn.se
www.kostkoll.se