En randomiserad , placebokontrollerad, dubbelblind, parallell gruppsstudie med 115 friska män och kvinnor, som fick en av fem olika doser av EPA och DHA ( 0 , 300 , 600 , 900 eller 1800 mg) som ett dagligt tillskott under en period av 5 månader, påvisade att omega 3-index ökade på ett dosberoende sätt. Slutsatsen är således att intag av fiskolja ger förbättrade nivåer av omega 3.
Reference: ”Determinants of erythrocyte omega-3 fatty acid content in response to fish oil supplementation: a dose-response randomized controlled trial,” Flock MR, Skulas-Ray AC, et al, J Am Heart Assoc, 2013 Nov 19; 2(6): e000513. [Epub ahead of print]. (Address: Department of Nutritional Sciences, Penn State University, University Park, PA, USA).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu