I en prospektiv studie med 72.051 kvinnor och 46.380 män som följdes upp under period av 22 år (1986-2008), syntes tydliga kopplingar mellan D-vitaminnivåer och ökad risk för njurcellscancer. Under testperioden rapporterades 201 fall av njurcellscancer hos kvinnor och 207 fall hos män. Dokumentationen visade att 44 procents lägre förekomst var associerad med en ökning av 10 ng / ml mätt med 25 (OH) D poäng. D-vitamin från livsmedel var inte statistiskt signifikant associerat, så sannolikt är solexponering en viktig faktor i sammanhanget.
Läs mer om D-vitamin: www.d-vitamin.biz
Reference: ”Predicted Plasma 25-Hydroxyvitamin D and Risk of Renal Cell Cancer,” Joh HK, Giovannucci EL, et al, J Natl Cancer Inst, 2013 April 8; [Epub ahead of print]. (Address: Department of Medicine, Seoul National University College of Medicine, Seoul, South Korea).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu