En pilotstudie med 60 patienter som led av matstrupscancer (uppdelat i 2 grupper) visade att tillskott med omega-3 fleromättade fettsyror gav betydligt minskade risker för inflammation (serum prokalcitonin nivå var märkbart lägre och CD4 (=) / CD8 ( +)-förhållande var markant högre i omega-3 gruppen på postoperativ dag 6). Gruppen som fick omega 3-tillskott hade även förbättringar i sina immunfunktioner efter operation vid matstrupscancer kirurgi.
Reference: ”Fish oil-supplemented parenteral nutrition in patients following esophageal cancer surgery: effect on inflammation and immune function,” Long H, Yang H, et al, Nutr Cancer, 2013 Jan; 65(1): 71-5. (Address: State Key Laboratory of Oncology in South China, Department of Thoracic Surgery, Cancer Center, Lung Cancer Research Center , Sun Yat-sen University , Guangzhou, China).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu