Magnesium minskar risk för hjärtkärlsjukdom

En ny studie utförd på 58 615 japanska vuxna i åldrarna 40 och 79 år visar att intag av magnesium minskade dödligheten i hjärt-kärlsjukdom, särskilt hos kvinnor. Försökspersonerna följdes upp vid en mediantid på 14,7 år, då sammanlagt 1 690 dödsfall hade skett (1227 från stroke och 557 från CHD). Resultatet visade att de som hade högst intag av magnesium, löpte minskad risk för hjärtkärlsjukdomar samt dödsfall från sjukdomar relaterade till hjärta och kärl.

Reference:”Associations of dietary magnesium intake with mortality from cardiovascular disease: the JACC study,” Zhang W, Iso H, et al, Atherosclerosis, 2012 April, 221(2): 587-95.  (Address:  Department of Social and Environmental Medicine, Osaka University Graduate School of Medicine, Osaka University, Osaka, Japan.  E-mail:  zhangwen3524@gmail.com ).

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu