En meta-analys baserad på 7 kohortstudier på hjärt-och kärlsjukdomar och cancer visar att vegetarisk kost kan minska risk för hjärtkärlsjukdom och canccersjukdom. Studierna innefattade 124 706 deltagare och de publicerades från mellan januari och september 2011. Resultatet inkluderar sänkt dödlighet i ischemisk hjärtsjukdom, cirkulatoriska sjukdomar, cerebrovaskulära sjukdomar samt lägre risker för utveckling av cancer.
Reference: ”Cardiovascular Disease Mortality and Cancer Incidence in Vegetarians: A Meta-Analysis and Systematic Review,” Huang T, Yang B, et al, Ann Nutr Metab, 2012 Jun 1; 60(4): 233-240. (Address: Duo Li, Department of Food Science and Nutrition, Zhejiang University, Hangzhou, China. E-mail: duoli@zju.edu.cn ).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu