Enligt en ny studie så kan fermenterad papaya minska den oxidativa stress som uppstår vid diabetes. Studien visar att intag av fermenterad papaya, bidrog till att det C-reaktiva proteinet sjönk, att förhållande mellan LDL / HDL förbättrades och att urinsyranivåerna sjönk.
Reference:”Effects of a short term supplementation of a fermented papaya preparation on biomarkers of diabetes mellitus in a randomized Mauritian population,” Somanah J, Aruoma OI, et al, Prev Med, 2012 Feb 11; Epub ahead of print]. (Address: ANDI Centre of Excellence for Biomedical and Biomaterials Research and Department of Biosciences University of Mauritius, Réduit, Republic of Mauritius. E-mail: oaruoma@auhs.edu ).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu