En ny studie visar på förbättrade nivåer av triglycerider efter intag av vitlök. Studien var en metaanalys, baserad på 26 studier. Det totala serumkolesterolet (TC) och nivåerna av triglycerider (TG) förbättrades avsevärt hos den grupp som fick tillskott med vitlök. Studierna visade också på skillnad i resultat mellan vitlökspulver, lagrat vitlöksextrakt och vitlöksolja.
Reference:”A meta-analysis of randomized, double-blind, placebo-controlled trials for the effects of garlic on serum lipid profiles,” Zing T, Guo FF, et al, J Sci Food Agric, 2012 Jan 10; [Epub ahead of print]. (Address: Institute of Toxicology, Shandong University, Shandong, Jinan 250012, PR China. E-mail: keqinx@sdu.edu.cn ).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu