Curcumin kan lindra effekter av alkoholinducerad neuropati

Forskare har undersökt effekten av curcumin (20, 40 och 80mg/kg, po) vid alkoholrelaterad neuropati. Studien utfördes på råttor som fick etanol under 10 veckors tid. Mätning utfördes på totala kalciumnivåer, inflammatoriska mediatorer (TNF-a och IL-1B-nivåer) och grader av DNA-skada. Resultatet visade att curcumin och A-tokoferol under 10 veckors tid, gav förbättrade nervfunktioner, förbättrade biokemiska och molekylära parametrar samt minskade DNA-skador. Resultatet visar att curcumin kan hämma pro-inflammatoriska mediatorer såsom TNF-a och IL-1b.
 
Reference:”Therapeutic role of curcumin in prevention of biochemical and behavioral aberration induced by alcoholic neuropathy in laboratory animals,” Kandhare AD, Raygude KS, et al, Neurosci Lett, 2012 Jan 16; [Epub ahead of print]. (Address: Department of Pharmacology, Poona College of Pharmacy, Bharati Vidyapeeth Deemed University, Erandwane, Pune, Maharashtra, India).

Läs mer om kost och hälsa:


www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info 
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu