Resveratrol Kan förbättra insulinkänsligheten hos äldre vuxna med nedsatt glukostolerans

En ny 4-veckorsstudie visar att resveratrol kan påverka glukosmetabolismen och den vaskulära funktionen hos vuxna människor som lider av nedsatt glukostolerans. Deltagarna erhöll resveratrol med en daglig dos på 1, 1,5 eller 2 g och då efter en vanlig måltid med 110 gram kolhydrater, 20 gram protein och 20 gram fett. Mätningar utfördes med 3-timmars glukos, insulinkänslighet (Matsuda index) och sekretion. Resultatet visade att den grupp som erhöll största dosen med resveratrol, också hade nedsatt glukostolerans.

Reference:”Pilot Study of Resveratrol in Older Adults With Impaired Glucose Tolerance,” Crandall JP, Oram V, et al, J Gerontol A Biol Sci Med Sci, 2012 Jan 4; [Epub ahead of print]. (Address: 1300 Morris Park Avenue, Bronx, NY, USA. E-mail: jill.crandall@einstein.yu.edu ).

Läs mer om kost och hälsa:


www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info  
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu