Polyfenoler i äppelskal kan minska risk för tarminflammation och tarmcancer

Ny forskning visar att oralt intag av antioxidativa polyfenoler från äpplen, kan dämpa inflammatoriska immunreaktioner och på så sätt hindra kolit från att uppstå. Forskningsresultatet publicerades nyligen i Journal of leukocyte biology och visar att polyfenoler som finns i äppelskal kan hämma aktivering av immunförsvarets T-celler. Detta inverkar positivt på autoimmuna reaktioner, såsom vid inflammation i tarmen.  

Denna studie är en av de första studier som påvisar polyfenolernas positiva påverkan på immunförsvarets T-celler vis autoimmun sjukdom. Polyfenoler kan således vara utmärkta tillskott vid tarminflammation, inkluderat diagnoser som ulcerös kolit, Crohns sjukdom och kolit-associerade kolorektal cancer. Den minskade inflammationen bidrar även till minskad risk för tarmcancer.

Source: Journal of Leukocyte Biology
Volume 90, Number 6, Pages 1043-1054, doi: 10.1189/jlb.0311168
“Apple polyphenols require T cells to ameliorate dextran sulfate sodium-induced colitis and dampen proinflammatory cytokine expression”
Authors: J.A. Skyberg, A. Robison, S. Golden, M.F. Rollins, et al

Mer om kost, näring och medicin:


www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.receptkoll.se
www.kemikalier.eu
www.gmo-guiden.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.d-vitamin.biz
www.vegetarisk.info
www.kolhydrater.org
www.skoldkortel.info
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.gravidkost.se
www.smoothie-recept.se
www.medicinsk-geologi.se