Ökat intag av kolin kan ge bättre kognitiv förmåga och skydd mot minnesförlust, enligt ny forskning. Studien publicerades nyligen i American Journal of Clinical Nutrition och visar på ett samband mellan minnesförbättringar och intag av kolin. Kolin finns i saltvattenfisk, ägg, lever, kyckling, mjölk och vissa grönsaker, bland annat soja och kidneybönor.
Forskarna fann att de äldre människor som hade högt intag av kolin också presterade bättre i minnestester och att de var mindre benägna att visa förändringar i hjärnan i samband med demens.
Source: American Journal of Clinical Nutrition
Volume 94, Number 6, pages 1584-1591 , doi: 10.3945/ajcn.110.008938
The relation of dietary choline to cognitive performance and white-matter hyperintensity in the Framingham Offspring Cohort
Authors: C. Poly, J.M. Massaro, S. Seshadri, P.A. Wolf, E. Cho, E. Krall, P.F. Jacques, R. Au
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.vitaminochmineral.se
www.skoldkortel.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se