Ingefära har använts i tusentals år, främst för att behandla särskilt sjukdomar. Roten kan exempelvis hämma inflammation, främja matsmältningen och verka postitivt vid förkylning. Ny forskning visar dessutom att ingefära kan förebygga tjocktarmscancer samt att den ger minskade markörer av för tarminflammation. Liknande egenskaper ses hos curcumin, den ingrediens som ger curry och gurkmeja dess gula färg. Studien publicerades nyligen i Cancer Prevention Research, en tidskrift som ges ut av American Association for Cancer Research.
Källa: NaturalNews
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.skoldkortel.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se