Korianderolja kan skydda mot skadliga bakterier

Många stora livsmedelsföretag bestrålar maten eller pastöriserar den, främst för att minska riskerna för bakterietillväxt. Ett bra sätt att konservera på naturlig väg kan vara med hjälp av antioxidanter som motverkar oxidation när livsmedlet kommer i kontakt med syre (som tex vitamin E). När det gäller bakterietillväxt, så kan korianderolja verka på samma vis som uv-strålningen, genom att det förebygger bakteriell nedbrytning och livsmedelsburna sjukdomar.

En ny studie som publicerats i Journal of Medical Microbiology stödjer just detta användningsområde för korianderoljan och författarna till studien framhöll att det krävdes så lite som 1,6 procent korianderolja för dessa positiva effekter. Korianderoljan dödade eller minska tillväxten av bakteriestammar, inkluderat Escherichia coli, Salmonella enterica, Bacillus cereus och meticillin- Staphylococcus aureus (MRSA). Det är alltså ett fantastiskt sätt för att erhålla en naturlig och ekologisk livsmedelshantering, samtidigt som det låga innehållet av oljan endast märkbart påverkar smaken på slutprodukten.

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kemikalier.eu
www.naturmedicin-guiden.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.skoldkortel.info