Forskare hävdar nu att en kost rik på kryddor såsom gurkmeja och kanel kan minska negativa reaktioner från fetrik mat, framförallt de höga halter av triglycerider som skapas i blodet. Genom att lägga till de ovan nämnda kryddorna till en fettrik måltid reduceras triglyceridproduktionen med cirka 30 procent, jämfört med en liknande måltid utan kryddor som komplement. Studien publicerades i senaste numret av Journal of Nutrition.
Article Reference:
”A High Antioxidant Spice Blend Attenuates Postprandial Insulin and Triglyceride Responses and Increases Some Plasma Measures of Antioxidant Activity in Healthy, Overweight Men”
Ann C. Skulas-Ray, Penny M. Kris-Etherton, Danette L. Teeter, C-Y. Oliver Chen, John P. Vanden Heuvel, and Sheila G. West
J. Nutr. August 1, 2011 vol. 141 no. 8 1451-1457
www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kolhydrater.org