Gurkmeja och kanel ger lägre negativa effekter vid fettrik måltid

Forskare hävdar nu att en kost rik på kryddor såsom gurkmeja och kanel kan minska negativa reaktioner från fetrik mat, framförallt de höga halter av triglycerider som skapas i blodet. Genom att lägga till de ovan nämnda kryddorna till en fettrik måltid reduceras triglyceridproduktionen med cirka 30 procent, jämfört med en liknande måltid utan kryddor som komplement. Studien publicerades i senaste numret av Journal of Nutrition.

Article Reference:
”A High Antioxidant Spice Blend Attenuates Postprandial Insulin and Triglyceride Responses and Increases Some Plasma Measures of Antioxidant Activity in Healthy, Overweight Men”
Ann C. Skulas-Ray, Penny M. Kris-Etherton, Danette L. Teeter, C-Y. Oliver Chen, John P. Vanden Heuvel, and Sheila G. West
J. Nutr. August 1, 2011 vol. 141 no. 8 1451-1457

www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kolhydrater.org