En ny studie visar sambandet mellan Omega-3 och Omega-6-fettsyror och riskerna för klinisk depression. Resultatet kommer från en prospektiv studie utförd på 54 632 kvinnor i åldrarna 50 till 77 år. Alla deltagare i studien var fria från depressiva symtom vid studiens start och följdes sedan upp under i genomsnitt 10 år. Under denna tid dokumenterades 2 823 fall av depression.
Slutsatsen från studien var att högre intag av ALA och lägre intag av LA minskade riskerna för depression .
Reference:”Dietary intake of n-3 and n-6 fatty acids and the risk of clinical depression in women: a 10-y prospective follow-up study,” Lucas M, Mirzaei F, et al, Am J Clin Nutr, 2011 June; 93(6): 1337-43. (Address: Departments of Nutrition and Society, Human Development, and Health, Harvard School of Public Health, Boston, MA, USA).
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info