Persilja, selleri och andra vegetabiliska produkter med apigenin kan hämma tumörtillväxt

Ny forskning visar att persilja och vissa andra vegetabiliska produkter, inkluderat frukt och nötter, innehåller ett naturligt ämne som kan stoppa tillväxt av vissa former av bröstcancertumörceller.

Studien publicerades i Cancer Prevention Research och utfördes av Salman professorer i tumör-angiogenes och professorer i biomedicinsk vetenskap vid universitetet i Missouri-Columbia College of Veterinary Medicine and Dalton Heart Research Center.

Under studien fick en testgrupp (råttor), med viss typ av bröstcancer, tillskott av ämnet apigenin (en förening som finns i persilja och andra vegetabiliska produkter). De djur som fick apigenin utvecklade avsevärt mycket mindre tumörer och de fick också långsammare tumörutveckling jämfört med de råttor som inte fick någon apigenin.

Apigenin finns i persilja och selleri, men också i äpplen, apelsiner, nötter och andra vegetabiliska produkter. Fördelen med apigenin är att det blockerar nybildning av blodkärl, vilket på så sätt minskar tumörtillväxten.

Andra saker som kan påverka tumörbildningen är höga kopparhalter, som till skillnad mot apinenin, istället ökar nybildning av blodkärl. Även sockerrik kost, lågt pH i kroppen samt dålig syresättning kan inverka, eftersom tumörer lever på socker och i syrefattiga miljöer.

Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.kosttipset.se