Fruktos höjer vår urinsyra, vilket leder till minskade kväveoxidnivåer, förhöjda nivåer angiotensin, glatta muskelkontraktioner i cellen, vilket leder till högre blodtryck och eventuella njurskador. Högre urinsyranivåer har också kopplats till låg, kronisk inflammation, vilket i sin tur är upphov till en rad olika sjukdomar.
Urinsyra bland amerikaner har ökat dramatiskt sedan mitten av 20-talet. År 1920 låg de genomsnittliga nivåerna med urinsyra på cirka 3,5 ml / dl, vilket kan jämföras med urinsyranivåer 1980 som låg på 6,0 till 6,5 ml / dl.
Urinsyranivåer över 5,5 mg per dl indikerar en ökad risk för att utveckla högt blodtryck, njursjukdom, insulinresistens, fettlever, fetma, diabetes och en mängd andra sjukdomar.
Fruktos finns i merparten av våra halvfabrikat, främst som majssirap, fruktos, fruktsirap m.m.
Källa: NaturalNews, Kohydrater.org och Kostkoll
www.kostkoll.se
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.sew
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info