Flera näringsmässiga studier har visat att blåbär att ha en kraftfull hjärt-skyddande effekt på grund av dess höga koncentration av polyfenoler. Forskare från Texas Woman `s universitet har nu även undersökt vilken roll blåbär har i utvecklande av fettceller. Studien kan ha en betydande inverkan på de insatser som genomförs för viktminskning och fetma.
Resultatet av studien presenterades för American Society for Nutrition och visar att blåbär hämmar bildandet av nya fettceller genom att förändra lipidmetabolismen. En daglig dos av färska blåbär kan alltså vara nyckeln till en naturlig viktminskning.
Polyfenoler från blåbär har visat sig effektiv i kampen mot arteriell härdning eller åderförkalkning samt för att motverka oxidativ stress. Forskare skriver i Journal of Nutrition att regelbunden konsumtion av blåbär kan förhindra skadliga plack och skador i hjärtats kranskärl. En kost, innehållande blåbär under 20 veckor har visats reducera arteriell plackskador från 39 till 58 procent, vilket dramatiskt kan sänka riskerna för en dödlig hjärtattack.
Källa: NaturalNews