En ny studie som nyligen publicerats i tidskriften Nutrition Research visar på ett samband mellan konsumtion av grönt te, sänkt kroppsvikt och minskade nivåer av farlig bukfetma. Genom att dricka mellan 5 och 8 koppar grönt te varje dag kan kroppsvikten minska med 5,6 procent och bukfetman med 17,8 procent.
Grönt te har länge förknippats med minskade risker för cancer, metabolt syndrom och hjärtsjukdomar. Denna forskning visar på goda bevis för att grönt te även ökar ämnesomsättningen och på så sätt minskar fettdepåerna och ger större viktminskning.
Det har forskats på extrakt från grönt te under det senaste årtiondena och studier visar att det dramatiskt kan minska riskerna för Alzheimers `s sjukdom, demens, hjärt- kärlsjukdom och många former av cancer. Ytterligare studier har visat att polyfenoler i grönt te har en betydande faktor för att erhålla förbättrad tandhälsa och att det kan ge nödvändigt stöd för en hälsosam viktkontroll.
Grönt te består av fyra primära polyfenoler (Epigallocatechingallat (EGCG), epigallocatechin, epicatechin gallate och epicatechin) som påverkar vår genetiska signalering och således även vår ämnesomsättning.
Forskarna fann även att extrakt från grönt te minskade aterogenes (dvs: en första förlust av elasticitet i kärlen och risk för framtida hjärtsjukdom) med 14,3 procent. Tidigare forskning visar också att det potenta antioxidantinnehållet i grönt te betydligt kan sänkta nivåerna av oxiderat LDL-kolesterol.
Källa: NaturalNews
www.kostkoll.se
www.viktminskningstips.net
www.kosttillskott-guiden.net
www.friskabarn.se
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
Www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vitaminochmineral.se